Vrienden maken op locatie II
Door: Annelieke
Blijf op de hoogte en volg Annelieke
08 Februari 2005 | Canada, London
Stap 2
De 'ons-zoekt-ons' methode.
"De 'ons-zoekt-ons' methode is een pre-fase van de welbekende ons kent ons theorie. Deze zogeheten pre-fase (het ons zoeken) is klaarblijkelijk een middel om tot het hogere doel (het ons kennen) te komen."
'Ons' waren alle exchange studenten die al in januari of zelfs september hier begonnen waren met studeren. Hier moest ik bijhoren want dan had ik het leuk en dan was ik cool. Enigzins terughoudend, (mijn belfobie was enigzins doorgeslagen naar een soort van aanbelfobie maar dat was niet zo verwonderlijk na mijn mislukte poging met het Latino kwartet) klopte ik bij Barbara (vanaf nu Barbara H) een meisje uit mijn gang aan. Er was mij verteld dat ze ook een exchange studente was, maar ik had haar nog nooit voorbij zien komen. Ik klopte aan.....ze deed open....ik deed mijn Engelse 'help ik zoek vrienden'-praatje.....ik keek zielig....ik wachtte op antwoord.....en.....ze was heel... AARDIG! Ze beet niet eens! Ze vertelde dat ze uit Hongarije kwam, 25 jaar was en de meisjes op de gang ook dom vond (thank god!) en nu komt het: Dat er nog meer Nederlanders waren!! Binnen een dag zat ik met mijn nieuwe vrienden voor 3 maanden aan tafel. Ik hoorde erbij, ik was cool, ik was ons.....
Ik zal ons even voorstellen:
Barbara NL: Alumni Hall, 23 jaar, studeert in Maastricht, heeft zo'n gezellig Brabants accent en geilt op alles wat glittert, kleurig, kitcherig is. (denk Hello Kitty)
Matchek (matjek): Alumni Hall, +/- 24, studeert in Rotterdam. Enorm relaxte, gezellige kerel. Hem maak je de pis niet lauw zoals het heet en (zoals Barbara NL het even uitlegde) zou het zelfs nog leuk hebben in een afvalcontainer; "Biertje?!". Zijn ouders komen uit Polen, vandaar de naam.
Bjorn: Allumni Hall, 25 jaar, onze groeps-Duitser en de reden waarom we veel Engels praten.
Tony: Delaware Hall, +/- 23 jaar, studeert in Rotterdam. Tsja,... typische gast. Voor de insiders: een kruising tussen Rob Hoexum (postuur, houding) en George Craens (vermogen). Hem kregen we er gratis bij zullen we maar zeggen.
Annelieke: Delaware Hall, bijna 22, studeert in Groningen. Hoort erbij, is cool!
Met dit groepje aangevuld met Barbara H. en Ann een Deens meisje. Zijn we van het weekend naar Toronto geweest. Mijn eerste echte Canadeze stad en dat was even wennen. We sliepen in een Hostel in de stad en 's avonds zijn we naar volgens zeggen de top club van Toronto geweest. (Weer een hoog slet gehalte aan kleding, het leek wel Dieka) De foto's geven een kleine impressie van dit alles.
08 Februari 2005 - 20:05
José:
Lieve schat, ik ben trots op je!!! Integreer je maar helemaal een hoedje daar! Eehm, je had waarschijnlijk al door dat de foto's enigszins gekanteld zijn? Gelukkig doet mijn nek al pijn...
dikke kus, José -
09 Februari 2005 - 14:50
Geertje:
Lieve Annelieke,
Alvast gefeliciteerd met je verjaardag voor 10 febr. Een hele fijne dag!
Leuk al die verhalen te lezen. Wij zijn net weer terug uit Egypte we hebben heel veel gezien en veel plezier gehad! De foto,s kom je later maar eens bekijken. Sterkte met het ontdekken van je nieuwe omgeving. Ik vind het moedig zo in je eentje!
Liefs Geertje -
09 Februari 2005 - 17:36
Goof En Hannie:
lieve annelieke,
we willen je een heel fijne verjaardag overseas wensen.leuk dat je al wat vrienden gemaakt hebt.het is spannend om je belevenissen mee te maken. gewoon zo door gaan . groetjes. -
10 Februari 2005 - 06:56
Coen En Michelle:
Gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Ga je nog een kroeg afhuren om met je nieuwe vrinden je verjaardag te vieren? Is de school inmiddels al begonnen.... daar vertel je helemaal niets over. Mazzel! -
10 Februari 2005 - 06:56
Coen En Michelle:
10 Februari 2005 - 06:57
Coen:
Oeps twee keer (lijkt het net of je heel veel reacties krijgt). -
10 Februari 2005 - 08:30
Mijke:
Gefeliciteerd!!...Ik hoop dat de wiewordtmetmijvriendenwerfactie en de wiljijmetmijinteractie zodanig haar vruchten heeft afgeworpen dat je nu voldoende viervrienden hebt...en dan wens ik jou bij deze een fijne dag toe uit een op dit moment in roes verkerende stad (Het knotsgekke carnaval is godzijdank voorbij...de jaarlijkse kwelling van de noordeling hier) -
10 Februari 2005 - 12:47
Jojanneke:
He meid!!
GEFELICITEERD met je verjaardag!!!! n hele fijne dag!Je verhalen zijn super om te lezen, dus ga zo door.... -
10 Februari 2005 - 14:35
Willemien:
hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag gewenst en succes met al je ondernemingen in den lande.. -
10 Februari 2005 - 20:27
Marjon:
Lieve Annelieke,
Van Harte met je verjaardag! Hoop dat je al een leuk feestje kan bouwen met je vrienden op locatie!
Liefs van Marjon -
12 Februari 2005 - 09:50
Marleen:
Gelukkig maar, Annelieke is cool zoals ze is en hoeft geen sletterige rokjes aan om erbij te horen. Ik wist het wel....
Veel plezier nog. Liefs.